• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму

2 квітня – Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму

2019-04-02

/Files/images/IMG-eca10e5ca28e2b435e9bc7393ff020db-V.jpg

Сьогодні в багатьох містах України відбудуться флешмоби на підтримку дітей з аутизмом. Проте, щоб підтримати таких особливих дітей, не обов’язково йти на флешмоб, достатньо одягти щось блакитного кольору, вистачить навіть блакитної стрічки. Цей колір обрано не випадково, адже саме серед хлопчиків випадки аутизму та аутичних розладів стаються в середньому вп’ятеро частіше за дівчаток.

Аутизм – це не хвороба, а стан, з яким дитина з’являється на світ. При цьому аутизм неможливо діагностувати при народженні дитини. Аутизм не лікується, але коригується, тож людину з аутизмом можна адаптувати до соціуму.
За оцінками Всесвітньої організації здоров’я, на сьогодні із кожних 160 дітей один буде страждати аутизмом, який зберігається і в дорослому віці.

Близько 80% людей з аутизмом зазвичай ніде не працюють, хоча й мають високий рівень логічного мислення і чудово проявляють себе в роботі, що вимагає особливої пильності і уваги до деталей.
Тож цей день покликаний боротися з дискримінацією. Усім нам слід цінувати різноманіття нашого суспільства і забезпечувати участь у ньому людям з аутизмом.

Світлина від Наталії Хоміцької.

Кiлькiсть переглядiв: 209

Коментарi